FUNKCIONALNA VADBA

FUNKCIONALNA VADBA

FUNKCIONALNA VADBA

Je zelo razgibana in celostna vadba, ki vključuje razvoj mišic celotnega telesa. Treningi temeljijo na osvajanju in kasneje razvijanju osnovnih gibalnih vzorcev, kot so potiski in pritegi rok, iztegi in upogibi nog, iztegi kolkov, različna nošenja, meti itd. Ker pri takšnem načinu treningov uporabljamo vaje, ki aktivirajo zelo visok odstotek telesne mišične mase, je to zelo učinkovito, ne le za razvoj motoričnih kvalitet, temveč tudi za spreminjanje sestave telesne strukture (izguba maščobe, oblikovanje telesa). Na treningih redno in ciklično spreminjamo intenzivnost in vrsto vaj, tako da so treningi vedno zanimivi s čimer ohranjamo visoko motivacijo.

Zaradi raznolikosti treningov se tudi naše telo nikoli ne navadi na napor in tako učinkovito dosegamo fiziološke adaptacije našega telesa. Uporabljamo veliko športnih pripomočkov (težke žoge, kettlebells, elastike, uteži …) ter različnih oblik naravnih gibanj, kot so plazenja, prevali in še mnogo drugih. Vsa ta raznolikost in pestrost treningov omogoča doseganje naših ciljev glede oblikovanja telesa na zanimiv in zabaven način. Razvoj motoričnih sposobnosti, kot so moč, vzdržljivost, ravnotežje in koordinacija nam omogočajo lažje premagovanje stresa in vsakodnevnih naporov.

Treningi in vaje so prilagodljivi posamezniku, tako da je vadba primerna bodisi za popolne začetnike bodisi za izkušene športnike.

Vadba poteka pod vodstvom izkušenega športnika in diplomiranega kineziologa.