Naše vadbe

BOKS ZA ŽENSKE

BOKS ZA ŽENSKE

Je vadba, ki vključuje vse elemente boksarskega treninga razen fizičnega kontakta, se pravi sparingov. Zaradi tega so treningi popolnoma varni, intenzivnost treningov pa je odvisna od posameznikove fizične pripravljenosti. Vsakdo namreč izvaja tehnike in vaje po svojih najboljših zmogljivostih, kar pomeni, da je vadba primerna prav za vsakogar, tako za neaktivne posameznike z zelo slabo kondicijo, kot tudi za največje športne navdušence. Preko dinamičnih in adrenalinskih treningov bo vsak posameznik na zabaven način prišel do roba svojih zmogljivosti.

Na treningih se najprej učimo osnovnih boksarskih tehnik in udarcev, kasneje pa tudi bolj naprednih taktik in boksarskih kombinacij udarcev. Vaje najprej izvajamo na boksarskih vrečah, ko pa osvojimo dovolj znanja, da lahko varno prakticiramo delo v parih pa začnemo z boksarsko šolo. To je izvajanje boksarskih tehnik s partnerjem. Ker je boks šport, pri katerem potrebujemo prav vse psihofizične sposobnosti, so temu primerno tudi treningi zelo pestri. Uporabljamo veliko drugih športnih pripomočkov, kot so elastike, uteži, težke žoge itd. Za udeležbo na treningih potrebujemo le športna oblačila in obutev. Boksarske rokavice so za prve treninge na voljo pri nas, kasneje pa je priporočljivo, da si poleg povojev za zapestja priskrbite tudi svoje rokavice.

Nekateri od številnih pozitivnih učinkov te vadbe:

Idealna vadba za izgubo odvečnih kilogramov in oblikovanja telesa.

Boks je namreč med najbolj učinkovitimi metodami za razvoj kardiovaskularne moči in vzdržljivosti. Lahko dosegamo najvišje intenzivnosti in porabimo tudi do 800 Kcal in več na trening. Vključuje se celo telo in ne samo zgornji del telesa, kar omogoča aktivacijo praktično vseh mišičnih skupin. Vse to sproži topljenje maščobnega tkiva in obenem oblikovanje tonusa mišic celotnega telesa.

Dokazano najbolj učinkovita metoda za odpravljanje stresa.

Vsaka oblika fizične aktivnosti pozitivno vpliva na zniževanje in premagovanje stresa. Vendar boks zaradi izredno visoke intenzivnosti, dinamičnosti in udarcev, s katerimi sproščamo enormne količine energije (agresije), nima nobene konkurence pri borbi s stresom. Ne le iz fizičnega vidika, saj uporabljamo celo telo in prav vsako mišico telesa, temveč tudi iz psihološke perspektive. Med treningi je namreč naš um popolnoma fokusiran na udarce in tehnike. Intenzivnost in dinamika boksa nas povsem prevzameta, da pozabimo vsakdanje skrbi. Po koncu treninga pa se počutimo popolnoma sproščene, osvežujoče in samozavestno.

Postanemo boljši športnik.

Pri boksu razvijamo prav vse motorične sposobnosti – moč, hitrost, vzdržljivost, ravnotežje, koordinacijo, preciznost in gibljivost. Vse te kvalitete nam omogočajo bolj kakovostno življenje.

Boks ni le vadba. To je šport.

Kar pomeni, da treningi niso sami sebi namen, temveč imamo cilj naučiti se športa boksa. Učenje se nikoli ne konča in lahko vedno znova najdemo nove priložnosti za napredek in razvoj.

Vadba poteka pod vodstvom izkušenega športnika in diplomiranega kineziologa.